SIFF-Awards_2017_TEAM-and-GUESTS.JPG

Награди

21. МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
НАГРАДИ

ГОЛЯМАТА НАГРАДА „СОФИЯ ГРАД НА КИНОТО“
За най-добър филм в Международния конкурс за първи и втори филми (осигурена от Столична община – диплом и парична премия от 7 000 евро за режисьора и продуцента на филма) бе връчена на филма „Безбог” (България-Дания-Франция) на режисьора Ралица Петрова

LIDL НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР ЧУЖДЕСТРАНЕН ФИЛМ
От избрана селекция филми бе връчена на „Sing Street” на режисьора Джон Карни.

LIDL НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА ЗА НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ спечели „Асансьор за пациенти” на режисьора Иглика Трифонова

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА ЖУРИТО
За филм от Международния конкурс за първи и втори филми бе дадена на „Последното семейство” (Полша) на режисьора Ян П. Матушински. 

НАГРАДА ЗА РЕЖИСУРА
За филм от Международния конкурс се присъди на Нана Еквтимишвили и Симон Грос за филма „Моето щастливо семейство” (Германия-Грузия-Франция). 

ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ на журито (Special Mention) беше присъден на Миа Петричевич за ролята й във филма „Стига си ми гледал в чинията” (Хърватия-Дания).

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР БЪЛГАРСКИ ИГРАЛЕН ФИЛМ се присъди на филма „Безбог” (България-Дания-Франция) с режисьор Ралица Петрова.

НАГРАДА JAMESON ЗА БЪЛГАРСКИ КЪСОМЕТРАЖЕН ФИЛМ
За филм от конкурса Jameson
(осигурена от Jameson Irish Whiskey – диплом и парична премия от 6 000 евро за режисьора на филма) беше присъдена на филма „Дрехи” (България) на режисьора Веселин Бойдев

ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ на журито (Special Mention) в конкурса за Наградата Jameson бе присъден на филма „Пътуваща страна“ (България) на режисьорите Весела Данчева и Иван Богданов.

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ
За филм от Международния документален конкурс  
(диплом и парична премия от 1 000 евро за режисьора на филма) бе присъдена на на филма „Буря” (Мексико) на режисьора Татяна Хуезо.  

Документалното жури присъди и един ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) - на филма „Пустиняци” (България) на режисьора Цветан Драгнев.

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР БАЛКАНСКИ ФИЛМ
(осигурена от Домейн Бойар – диплом и парична премия от 1 000 евро за режисьора на филма) спечели филмът „Слава” (България-Гърция) на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов

Балканското жури присъди и ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ (Special Mention) на филма „Тъмносветло” (Турция-Германия-Полша-Франция) на режисьора Йешим Устаоглу.

НАГРАДА НА ФИПРЕССИ бе присъдена на филма „Реквием за госпожа Й.” (Сърбия-България-Македония) с режисьора Боян Вулетич.

НАГРАДА НА ГИЛДИЯ “КРИТИКА” ПРИ СБФД
За най-добър балкански филм бе присъдена на филма „Слава” (България-Гърция) на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

НАГРАДА НА МЛАДЕЖКОТО ЖУРИ
За филм от Международния конкурс бе връчена на „Блокът на младоженците” (Турция-Великобритания) на режисьора Илкер Савашкурт.