Режисьор - Феликс ван Хрунинген
Сценарий - Феликс ван Хрунинген, Карл Йоос, по пиесата на Йохан Хелденберг, Мике Добелс
Оператор - Рубен Импенс
Музика - Бьорн Ериксон
В ролите - Веерле Бетенс, Йохан Хелденберг, Нел Катрис, Геерт ван Рамбелберг, Нилс де Кастер
Продуцент - Дирк Импенс

Връзката на Дидие и Елиз е бурна и страстна – любов от пръв поглед. Дидие свири на банджо в блуграс група, живее в каравана в белгийската провинция и идолизира Америка като „страната на свободата”. Елиз има ателие за татуировки. Тялото ѝ е покрито с изображения – дребни спомени от минали връзки, чиито имена внимателно са подменени с нови татуировки. Скоро двамата стават неразделни. Елиз пее в групата на Дидие. Не след дълго им се ражда дъщеричка – малката Мейбел, заедно с която семейството се нанася в нетипично реставрирана къща. За съжаление, едва навършила 6 години, Мейбел се разболява тежко, а родителите ѝ реагират по съвсем различен начин. Но Мейбел не им оставя избор и двамата ще трябва заедно да се борят за нея.
Дали ще се справят, след като са толкова различни? Или любовта ще ги разочарова точно когато имат най-голяма нужда от нея? Краят на омагьосания кръг е напрегната мелодрама, изпълнена със страст и музика. История за любовта, която понякога побеждава съдбата, но друг път не успява.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Берлинале’13 – Наградата на „Europa Cinemas”; наградата на публиката „Панорама” CPH:PIX’13 (Копенхаген) – Наградата на публиката Европейски филмови награди’13 – Най-добра актриса (Веерле Бетенс) и номинации за наградата на публиката, филм, режисьор, сценарист и най-добър актьор (Йохан Хелденберг) МФФ Фестроя-Троя’13 – „Златен делфин” за най-добър филм Хавай’13 – Награда „ЕвроСинема Хавай” за най-добър филм Карлови Вари’13 – Номинация за наградата на публиката Норвежки МФФ’13 – Наградата на публиката Палич’13 – Номинация за „Златна кула” за най-добър филм Сан Диего’13 – Награда на обществото на филмовите критици на Сан Диего (SDFCS) за чуждестранен филм и за най-добра музика Сателит’14 – Номинация за международен филм и „Сателит” за най-добър филм Сидни’13 – Номинация за най-добър филм от състезателната програма Талин ’13 – Номинация за наградата на публиката Трайбека’13 – Най-добра актриса (Веерле Бетенс), най-добър сценарий и номинация за най-добър игрален филм Ванкувър’13 – Номинация за най-попул

Програма

  • 06.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 18.00 часа