Режисьор - Томас Рийделшаймер
Сценарий - Томас Рийделшаймер
Оператор - Томас Рийделшаймер
Продуценти - Щефан Толц, Лесли Хилс
Продукция - Filmpunkt

Катар, Португалия, Мексико, Япония и Германия – това са държавите, в които известният немски режисьор и оператор Томас Рийделшаймер търси цветовете на копнежа. Чрез страхотни кадри, музика, поеми и осем истории за любов, дом, надежда, природа и свобода този филм разказва за трагедии, но и за щастието да бъдеш човек.

На 40 години Лейла от Доха иска най-после да започне своя живот, да се почувства свободна и да си направи татуировка – червена пеперуда.

Дона Мингас е на 50 години и живее в имигрантски квартал в Лисабон. На 19 години тя напуска Кабо Верде и оставя двете си дъщери, докато един ден не решава да се върне. Таци е роден в същия квартал, но го нарича Гетото. А в Гетото животът е труден.

Хулиус току-що е завършил гимназия в Мюнхен. Той не е доволен от света и иска да го промени със своята музика.

Тада-сан живее в Камагасаки, част от Осака, в която пребивават много бездомници. Тада се опитва да се справи с положението чрез поемите, които пише в уъркшоповете на Канайо Уеда.

„Аз принадлежа на морето“, казва Алфредо – гмуркач и оператор. Той живее в Мексико и от всичко най-много обича морето. Но сега голямата му любов среща конкуренция.

„Говори с тях, слушай ги, помогни им да не скочат.“ Бившият полицай Шиге-сан е ужасен от огромния брой самоубийства в Япония и решава да направи нещо по въпроса.

Програма

  • 10.03.2017
    ГЬОТE-ИНСТИТУТ - 19.00 часа