Режисьор - Петер Бросенс, Джесика Уудуърт
Сценарий - Петер Бросенс, Джесика Уудуърт
Оператор - Римвидас Лейпус
Музика - Алтан Ураг, Доминик Лавалре, Мишел Шьопинг, Кристиан Фенеш
В ролите - Бацул Хаянхярваа, Цецегее Бямба, Дамчаа Банзар
Продуцент - Хайно Декерт
Продукция - Bo Films, Motion Investment Group, Ma.Ja.De Filmproduktion, Lemming Film
Ситуиран в суровите, но прекрасни сковани от студ степи на далечна Монголия, филмът разказва епичната история на Баги – момче, което умее да чува страдащите животни от неимоверни разстояния. Тази негова дарба, както и един страшен епилептичен припадък, убеждават местната шаманка, че самият Баги ще стане шаман. Преди още да е осъзнал предсказанието, животът на семейството му се преобръща завинаги заради пристигането на военeн конвой. Кошмарно бедствие е сполетяло страната и всички хора трябва да се изселят в градовете, а техният добитък – да се избие. Баги се озовава в мрачно миньорско селище, заложбите му изчезват, семейството му се отчуждава. Но той се влюбва в очарователната крадла на въглища Золзая, която го връща към самореализацията и съпротивата срещу продажните власти.
Степта е била муза на много големи филмови творци – Никита Михалков, Сергей Бодров, Джан Имоу, – но никога тези пейзажи не са били предавани с такова върховно изящество. То ни позволява да проследим духовното израстване на момчето. И когато Баги приема шаманската си власт, човек изпитва невероятно усещане за чудо.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Венеция '06 – Награда „Луиджи де Лаурентис“ Осло '07 – Наградата на ФИПРЕССИ Сънданс '07 – Номинация за голямата награда на журито

Програма

  • 07.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 18.00 часа
  • 10.03.2017
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 18.00 часа