Режисьор - Роджър Мейнууд
Сценарий - Роджър Мейнууд
Музика - Карл Дейвис
С гласовете на - Джим Броудбент, Бренда Блетин, Люк Тредауей
Продуценти - Камила Дийкин, Рут Фийлдинг, Стефан Ролантс
Продукция - Cloth Cat Animation, Ethel & Ernest Productions, Lupus Films, Mélusine Productions

Базиран на книгата на известния британски автор и илюстратор Реймънд Бригс, този красив анимационен филм разказва истинската история на родителите на Реймънд – Етел и Ърнест. Те са двама обикновени лондончани, които живеят в години на необикновени събития и големи социални промени.

Топъл, забавен, но и горчив, филмът проследява живота на прислужницата Етел и млекаря Ърнест от случайната им първа среща през 1928 г., през раждането на сина им, до смъртта им през 1971 г.

От социалните разделения през 20-те години на XX в. до кацането на Луната през 1969 г. филмът ни показва ключовите моменти, оформили века, но през очите на Етел и Ърнест. Виждаме ужаса на Голямата депресия, зараждането на Втората световна война, военните процеси, еуфорията от Деня на победата, следвоенното поколение и културната революция през 60-те.

Отразявайки живота и проблемите на работническата класа в Лондон, в моменти на социална и политическа промяна, Етел и Ърнест е прочувствено признание към една обикновена двойка и едно необикновено поколение.

Програма

  • 11.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 18.45 часа
  • 12.03.2017
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 19.00 часа