Сценарий - Тони Палмър
Оператор - Лес Янг
Музика - Ленард Коен
С участието на - Ленард Коен, Рон Корнелиус, Боб Джонстън, Удо Юргенс, Питър Маршал, Дейвид О'Конър, Естер Офарим, Дженифър Уорнс, Дона Уошбърн
Продуценти - Стивън Машат, Мартин Дж. Машат
Режисьор - Tony Palmer
Продукция - The Machat Company

Филмът представя Ленард Коен по време на турнето му в Европа и Израел през 1972 г. Той е придружаван от двама китаристи, басист и виолист, продуцента Боб Джонстън и двете беквокалистки Дона Уошбърн и Дженифър Уорнс.

По време на цялото турне възникват значителни технически проблеми, които водят до сблъсъци с феновете в Берлин, претендиращи да им бъдат върнати парите заради по-рано приключилия концерт. Във филма виждаме и сцени зад кулисите, където Коен дава интервюта и се среща с фенове, както и с една фенка, която директно му прави „мръснишко предложение“. Стигаме до края на турнето в Йерусалим на 21 април 1972 г., когато изпълнителят получава емоционална криза и взема ЛСД.

Филмът излиза още през 1974 г., но след това изчезва и се смята за изгубен. Новата версия е възстановена от суров материал от режисьора Тони Палмър.

„Нужни са били четири десетилетия и повече работа, отколкото някога си е представял, но Палмър е щастлив, че този филм най-после се среща с публиката си. „Не съм аз човекът, който да каже дали филмът е добър“, споделя Палмър, „но имахме прожекции по целия свят през последните три години и особено след смъртта на Коен. След края на филма хората са трогнати. Плачат. Наистина плачат.“

RollingStone.com

Програма

  • 15.03.2017
    КИНО „ВЛАЙКОВА“ - 19.00 часа
  • 13.03.2017
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 21.00 часа
  • 12.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 16.00 часа