Режисьор - Боян Вулетич
Сценарий - Боян Вулетич
Оператор - Йелена Станкович
Музика - Борис Траянов
В ролите - Миряна Каранович, Даница Неделкович, Йована Гаврилович, Вучич Перович, Миряна Мира Баняц, Вълчо Камарашев, Срджан Тодорович, Борис Исакович
Продуценти - Ненад Дукич, Павлина Желева, Томи Салковски
Продукция - See Film Pro, Geopoly Film, Skopije Film Studio

Г-жа Й. е бивш административен служител. Тя решава да изпълни всичко, което си е наумила: измива чиниите, отива до магазина, а после намира стар семеен пистолет. Това е пистолетът на починалия ѝ съпруг. Тя решава да се самоубие точно с този пистолет на годишнината от смъртта на съпруга си, която е след една седмица.

Г-жа Й. решава да се срещне с човек, който да сложи нейна снимка до тази на съпруга ѝ върху надгробния му камък. След това отива на църква, за да се изповяда преди Великден, и връща стола на съседа от първия етаж.

Г-жа Й. решава да се сдобри с по-голямата си дъшеря Ана, която е бременна. Тя посещава Ана в супермаркета за първи път и се среща с приятеля ѝ, за да му обясни какво означава да си истински мъж.

Г-жа Й. решава да си вземе обезщетението от банкрутиралата фабрика, в която е прекарала половината си живот. Тя си взема парите от застраховката живот и поправя грешка в името си в акта за раждане. Решила е да приключи всички лични и административни подробности и да се самоубие. Но ѝ трябва едно нещо – сертификат за това, че е работила през последните 20 години. В държава, в която се случват социални промени, подобен документ се получава много трудно. Защото да променяш живота си, е трудно. А да умреш – още по-трудно.

Програма

  • 14.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 18.30 часа
  • 15.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 16.30 часа