Режисьор - Ян Хржебейк
Сценарий - Петър Ярховски
Оператор - Мартин Жиаран
Музика - Микал Новински
В ролите - Зузана Маурери, Чонгор Кашай, Петер Бебяк, Мартин Хавелка, Ондржей Мали, Ева Бандор, Зузана Конечна, Ричард Лабуда, Оливер Освалд, Тамара Фишер, Ина Гогалова
Продуценти - Тибор Буза, Зузана Мистрикова, Любица Ореховска, Ондржей Зима, Ян Прушиновски, Катержини Ондржейкове
Продукция - Rozhlas a televízia Slovenska, PubRes, Offside Men, Česká televize

На пръв поглед отдадена и добродушна учителка използва своите ученици, за да манипулира родителите им и по този начин да печели материални блага и дори обещание за романтична афера. Загрижени за представянето на децата им в училище, много родители се поддават и правят всичко, което учителката иска от тях. Три семейства обаче решават да прекратят това и заедно с директора на училището организират тайна родителска среща.

Филмът е вдъхновен от истински случай и разказва за силата на човешкия характер. Въпреки че действието се развива в началото на 80-те години, историята е универсална и може да се случи навсякъде, по всяко време... или поне докато корупцията, глупостта и егоизмът продължават да управляват света.

„Всички възрастни и повечето деца познават усещането, когато нещо може да ти е от полза сега, но всъщност е грешно. Или обратното: че следването на личните ти морални принципи може да е много трудно или да ти навреди. Затова всеки ще разбере тази история. Това не е просто филм за комунизма. Същите морални дилеми, манипулации и несигурност са проблеми, с които се сблъскваме всеки ден.“

Ян Хржебейк

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Карлови Вари '16 – Най-добра актриса (Зузана Маурери) Хихон '16 – Най-добра оригинална музика, най-добър дизайн на продукцията (Юрай Фабри)

Програма

  • 21.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 20.30 часа
  • 28.03.2017
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 18.00 часа
  • 20.03.2017
    КИНО "ОДЕОН" - 18.30 часа