Режисьор - Ким Ки-дук
Сценарий - Ким Ки-дук
Оператор - Ким Ки-дук
Музика - Пак Юнг-мин
В ролите - Рио Сун-бум, Лий Уон-гун, Ким Юн-мин, Чой Ги-хва
Продуцент - Ким Сун-мо
Продукция - Kim Ki-Duk Film

Нам е беден рибар, който води съвсем скромен, но щастлив живот с жена си и дъщеря си. Цялото семейство живее на северния бряг на река, разделяща двете корейски държави. Всеки ден Нам лови риба близо до граничните полицаи. Те го познават и знаят, че няма да пресече невидимата разделителна линия. Един ден обаче мрежата му се заплита в мотора на лодката и рибарят е отнесен на Южния бряг.

Веднага щом го достига, Нам е арестуван от граничните полицаи на Южна Корея, които го подлагат на щателно разследване. Разпитващият офицер се опитва да го вербува да стане предател и шпионин. С увеличаването на натиска от чуждата страна Нам осъзнава, че дори да успее да се прибере у дома, животът му никога няма да бъде същият.

„Рио Сун-бум прави изключителна роля. Харизматичният портрет на Нам дава човешка сила на филм, който в основата си говори за невидимите затвори, които идеологията издига около хората. Ким Ки-дук отново успява да шокира публиката, но този път не с бруталния секс и насилие, с които по принцип борави във филмите си. Мрежата впечатлява с искреността си, с историята на един обикновен рибар от Севера.“

Джована Фулви, Международен филмов фестивал, Торонто

Програма

  • 20.03.2017
    ДОМ НА КИНОТО - 20.30 часа
  • 17.03.2017
    КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 21.30 часа
  • 23.03.2017
    КИНО "ОДЕОН" - 20.45 часа