Режисьор - Хю Хъдсън
Сценарий - Хосе Луис Лопес Линарес, Оливия Хетрийд
Оператор - Хосе Луис Алкайн
Музика - Марк Нопфлър
В ролите - Антонио Бандерас, Голшифте Фарахани, Никълъс Фарел, Хенри Гудман, Пиер Нини, Клеман Сибони, Алегра Алън, Рупърт Еверет
Продуценти - Алваро Лонгория, Лукреция Ботин, Анди Патерсън
Продукция - El Maestro de Altamira, Fox International Productions, Morena Films, Sympathetic Ink, Telefonica Studios, Televisión Española

Годината е 1879. Деветгодишната Мария Саутола и баща ѝ Марселино, който е любител археолог, откриват нещо изключително. Между зелените хълмове, заснежените върхове и бреговете на Северна Испания двамата се натъкват на откритие, което неминуемо ще промени човешката история. Това е първото пещерно изкуство – свежи и изкусни рисунки на галопиращи бизони.

В началото всичко върви добре, дори Кралят отива да се възхити на пещерата, но майката на Мария  – Кончита, не е единственият човек, който се притеснява от идеята праисторически „диваци“ да са създали такова изумително изкуство. В рисунките отпреди 10 000 години Католическата църква вижда атака срещу библейските истини, дело на безбожни рационалисти. Шокиращото е, че и учените реагират също толкова догматично и консервативно. В резултат на това Марселино и откритията му са обявени за фалшиви.

Приказният свят на Мария се скапва, а опитите ѝ да помогне, допълнително влошават нещата. Семейството ѝ изпада в криза, а пещерата е заключена. На Мария и родителите ѝ ще им бъде необходима много любов, за да се измъкнат от това положение и да получат заслуженото си признание.

Програма

 • 29.03.2017
  ДОМ НА КИНОТО - 18.00 часа
 • 19.03.2017
  КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 20.30 часа
 • 20.03.2017
  КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР “G8” - 18.30 часа
 • 22.03.2017
  КИНО "ОДЕОН" - 18.30 часа
 • 15.03.2017
  EURO CINEMA - 20.00 часа