Режисьор - Аргирис Пападимитропулос
Сценарий - Аргирис Пападимитропулос, Силас Цумеркас
Оператор - Христос Караманис
Музика - Янис Веслемес
В ролите - Макис Пападимитриу, Ели Трингу, Мило ван Гросен, Дими Харт, Хара Котсали, Маркус Колен
Продуценти - Федра Вокали, Аргирис Пападимитропулос
Продукция - Marni Films, Oxymoron Films

Костис е доктор на 42 години, който се оказва на малкия гръцки остров Антипарос – пълна скука през зимата и място за секс, купони и хора от целия свят през лятото. Всичко, което Ана трябва да направи, за да му завърти главата, е да нахлуе в клиниката му заедно с приятелите си и да го завлече навън. Костис ще си постави за цел да я впечатли и да я завладее, но истинската трудност е да издържи на темпото. Колко далеч ще успее да стигне?

Слънчев тен е филм за красотата и силата на младото тяло, но едновременно с това разглежда и неизбежното човешко остаряване.

„Да имаш слънчев загар, е красиво, опасно и бързо изчезва – точно както младостта. Това е най-личният ми филм. Снимахме го през лятото на малкия остров Антипарос, който беше претъпкан с купонджии. Да снимаш филм в най-натоварените дни от сезона, може и да ви звучи като невъзможна мисия, но за мен беше задължително условие. От 15-годишен ходя на този остров, както прави всеки гръцки тийнейджър. И до днес го правя, въпреки че съм опасно близо до възрастта на главния герой.

Аргирис Пападимитропулос

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Единбург '16 – Най-добър чуждестранен филм

Програма

  • 23.03.2017
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 14.00 часа
  • 16.03.2017
    КИНО "ОДЕОН" - 18.30 часа