Режисьор - Дамян Козоле
Сценарий - Дамян Козоле, Огньен Свиличич, Урша Менарт
Оператор - Миладин Чолакович
Музика - Костов, „Сайлънс“
В ролите - Пиа Землич, Йерней Шугман, Марко Мандич, Петер Мусевски, Яна Зупанчич, Петре Арсовски, Мойка Партлич, Деян Спасич, Матия Вастл
Продуцент - Даниел Хочевар

Една вечер на главен път в Любляна известен адвокат е открит да лежи на земята. Той е в критично състояние, лежи в локва кръв и целият е нахапан от кучета. Лекарите в болницата се борят за живота му, докато шокираната му съпруга се изправя пред най-големите си страхове. През тази нощ тя ще премине всяка морална граница, която някога е отстоявала в живота си.

„Нощен живот задава основни въпроси за хората в съвременна Европа. Става дума за доверие, етика, лицемерие, корупция. Това е филм за общество, в което водещата сила е страхът. Филмът не предлага лесни решения, а се съсредоточава върху това колко крехък е животът ни, как всичко е свързано и как някои рани никога не зарастват, защото хората са по-кръвожадни от кучетата.

Ако трябва да съм още по-точен, бих казал, че за зрителите ще е много по-лесно да почувстват Нощен живот, отколкото да го разберат.“

Дамян Козоле

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Карлови Вари '16 – Награда за най-добър режисьор Порторож '16 – Награда „Весна“ за най-добър режисьор, най-добра актриса (Пия Землич), най-добър художник (Душан Милавец, Нежа Зинажич), най-добра поддържаща роля (Петре Арсовски, Матия Вастл, Деян Спасич)

Програма

  • 21.03.2017
    КИНО „ЛЮМИЕР ЛИДЛ” - 14.30 часа
  • 16.03.2017
    КИНО "ОДЕОН" - 20.45 часа