03
Dec
2017

ARTE представя ВТОРО издание на ARTE EUROPEAN ONLINE FILM FESTIVAL - Free tickets

ARTEKINO FESTIVAL

ARTE и платформата Festival Scope представят ВТОРОТО издание на ОНЛАЙН филмовия фестивал ArteKino Festival, чиято цел е киномани от цяла Европа да получат възможност за среща с най-оригиналните и вълнуващи европейски продукции през годината.

ArteKino Festival предлага 50 000 безплатни билети на зрителите от 45 държави в Европа; могат да бъдат гледани 10 филма онлайн до 17 декември. Билетите са ограничени до 5 000 за всеки филм - ПОБЪРЗАЙТЕ и вижте избраните от Вас заглавия ОНЛАЙН!

Филмите са на разположение на сайта artekinofestival.com с възможност за избор на пет езика – английски, френски, немски, полски и испански. След всеки изгледан филм, зрителите са поканени да гласуват с оценки от 1 до 5.

ArteKino Festival е фестивал, създаден през 2016 година от ARTE и Festival Scope, като целта му е да даде възможност за допълнителна популяризация на десет нови европейски филма, представяни на най-престижните филмови фестивали. Селекцията е дело на Оливие Пере, артистичен директор на ArteKino Festival, и е представителна за многообразието на филмовите тенденции в Европа. Филмите са представяни, а някои от тях - награждавани на международни фестивали като Берлин, Кан, Локарно, Сан Себастиан, Монпелие...

Чрез представянето им ОНЛАЙН творбите имат шанс да се срещнат с европейската публика, която е нетърпелива за нови открития. В същото време в 17 киносалона във Франция и в Европа зрители ще имат възможност да видят филмите на голям екран. Всички те, както и гласувалите ОНЛАЙН, ще определят филма носител на Голямата награда на публиката. Призът на стойност 30 000 евро, ще бъде връчен на режисьора, продуцента и международния разпространител на филма-победител, като целта е тази награда да подпомогне промотирането на творбата в нови територии.

ЕТО И ФИЛМИТЕ, които могат да бъдат видени онлайн и в избрани киносалони в Европа:

Bright Nights” (Helle Nächte), 2017, Германия, 86 мин, режисьор Томас Арслан „Chevalier”, 2015, Гърция, 105 мин, режисьор Атина Рейчъл Цангари
Colo”, 2017, Португалия-Франция, 132 мин, режисьор Тереза Вилаверде
Безбог” (Godless), 2016, България-Франция, 79 мин, режисьор Ралица Петрова
The Giant” (Jätten), 2016, Швеция-Дания, 86 мин, режисьор Йоханес Найхолм
Последното семейство” („The Last Family” / Ostatnia Rodzina), 2016, Полша, 123 мин, режисьор Ян П. Матушински
Frost”, 2017, Литва-Франция-Украйна-Полша, 120 мин, режисьор Шарунас Бартас
Ранени сърца” („Scarred Hearts” / Inimi Cicatrizate), 2016, Румъния-Германия, 141 мин, режисьор Раду Жуде
Sunbeat”, 2017, Франция, 95 мин, режисьори Клара и Лаура Лаперусаз
Living and Other Fictions” (Vivir y otras ficiones), 2016, Испания, 81 мин, режисьор Жо Сол

Важна и любопитна подробност е, че „Безбог”, „Ранени сърца” и „Последното семейство” са селектирани по време на 21-вия София Филм Фест през март.

artekinofestival.com